Idén till den här bloggen kom när jag var på väg hem. Det var en av de där klara, varma höstdagarna när man fortfarande kan känna sommaren i luften och jag hade suttit vid en uteserveringen och skrivit.

Därhemma finns en skrivhörna, en precis lagom ljus och lagom stor en med allt som behövs inom räckhåll. Ändå drar jag mig alltid ut med min berättelse när vädret är vackert. Till favoritcaféet, parken, badklippan.

Och varför inte?

Man skulle kombinera de där två sysselsättningarna, tänkte jag då. Packa ner skrivgrejorna och verkligen resa iväg någonstans. Skriva om olika städer och platser och skriva om skrivandet.


Resultatet blev den här bloggen. En resande skrivblogg som är rätt och slätt ögonblicksbilder, reflektioner och ett litet fönster in till skrivprocessen, min skrivprocess.

Det här är ingen skola med viftande pekpinnar; du behöver inte hålla med mig alls. Släng allt jag säger överbord och ro härifrån om du vill. Det är helt OK. Det finns nog närapå lika många sätt att närma sig en text som det finns mänskor som skriver. 

Anledningen till att jag driver den här bloggen är enkel. Det är för att jag älskar det jag gör. Jag älskar skrivandet och skrivandet som hantverk.

Men om sen innehållet här kan inspirera andra att skapa så blev jag gladare än nån annan. Finare komplimang kan jag knappt tänka ut.


/Esmeralda Lohe
Född 1988 och bosatt i Stockholm. Litteratur- och förlagsvetare. Skribent, illustratör och lektör