Vid Vänerns rand (Sjötorp)

Båtbryggan ut mot Vänern Båtbryggan ut mot Vänern

Solen var ett rött eldklot på himlen sista kvällen här. Satt i en stilla hörna av restaurangen Kajutan, njöt av en dessert och skrev. Inte på berättelsen för en gångs skull utan utkastet till en tidningsnovell som kommer i tryck till hösten.

Ute var det alldeles stilla och drog mig snart ner mot bryggan för att titta på solnedgången. Vägen går förbi bokhandeln, stängd nu och fiskaffären där man kan köpa doftande nyrökt sik, regnbåge och annat och så till sist kommer man ner till Vänern där båtarna glänser i kvällssolen. Läste namnen på dem medan jag gick. Trigon, Pilgrim, Luna, Wandering star.

Morgonen efter stundade hemresan. Fördrev tiden i väntan på bussen på Sjötorps Kanal- och sjöfartsmuseum för en dos historia och satt sedan på verandan utanför vandrarhemmet och skrev i solen.

Ja, det blev en rätt hyfsad skrivarsemester, bättre än den värsta spa-kur när det kommer till lugn och ro i själen.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln